Takaisin etusivulle


MAKEAN ELÄMÄN OHJEET tai suolaisen...

Luumusarvi Siirappileipä Porkkanakakku Tonnikalapiiras Kesämenun resepti (pdf)

Siirappileipä

Aineet: 200 gr voita
1,5 dl siirappia
200 gr sokeria
2 munaa
1 rkl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
600 gr vehnäjauhoja
2 tl soodaa
n. 0,5 tl neilikkaa
Mausteita tulee runsaasti . Tein kylläkin tupla-annoksen taikinaa.
Ruokasooda kannattaa sekoittaa pieneen määrään vehnäjauhoja. Varmuuden vuoksi paakkujen rikkoomiseksi käytin sihtiä.
Sekoitusta
400 gr voita, joka oli huoneenlämmössä. Varmuuden vuoksi lämmitin 340 w teholla mikrossa 30 sek.
Siirappia tuplataikinaan tuli sitten 3 dl.
Ja tähän vielä mausteet...
...jotka vatkataan keskenään.
Kun mausteet, siirappi ja voi ovat sekaisin, lisätään vähitellen munat ja sokeri.
Ja sitten pieni osa vehnäjauhosta, jossa on mukana sooda
Jauhoa lisätään ja vatkataan koneella, kunnes vatkain ei jaksa vääntää.
Alustamista jatketaan käsin
Alustusta jatketaan, kunnes taikina irtoilee reunoista ja käsistä mukavasti.
Valmis taikina näyttää tältä. Ja huomenna vasta kaulitaan ja paistetaan.
Sanni tuli leipomaan piparkakkumme. .Sanni Lipoo
Kukkanen - siis pyöristetty tähtimuotti
Taikina oli sopivaa ja kauliminen onnistui.
Piparkakkujen teko sujui kuin itsestään ; )
Minäkin pääsin välillä nostelemaan piparkakku-ukkoja ja possuja.
Monta.
Jos leivinpaperivalmistaja lupaa 230 C lämmönkeston, 240 C voi aiheuttaa tämmöisen ilmiön ; ) Kypsennysaika oli 4-5 min, polttoaika olisi ollut 6 min.
Valmiita.
Valmiita
Valmiita.
   
 

Autenttinen teksti mummolta (äidiltäni 79v.) saadusta sähköpostista.

 

SIIRAPPIpiparit

200 gr voita
1,5 dl siirappia
200 gr sokeria
2 munaa
1 rkl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
600 gr vehnäjauhoja
2 tl soodaa
n. 0,5 tl neilikkaa

Voi, siirappi ja mausteet vatkataan. Kananmunat lisätään yksitellen joukkoon sokerin kanssa hyvin vatkaten ja viimeksi jauhot , joihin sooda on sekoitettu. (sekoitan soodan pineen jauhoerään ja laitan sen ensin ja sekoitan hyvin) Taikina saa kovettua yön yli. Leivotaan pipareiksi. Paistetaan 250 ast. 2-3 minuuttia uunin ylätasolla.
Olen sen verran muuttanut ohjetta, että uunin lämpö on 225 astetta. On hyvä leipoa ensin koko taikina pipareiksi, koska paistaminen tapahtuu aika nopeasti. Pitää koko ajan vahtia. Voin pitää olla pehmeää. Otin illalla voin pehmenemään ja tein taikinan seuraavana päivänä.

 
   
   
   
   
   

Takaisin ylös

Etusivulle